Sunday, August 2, 2015

たこシチュー -- Spanish octopus stew

昨日はそうでしたが、たまに子供にスペイン料理をあげたくて、たこのシチューを作ります。うちの作れるスペイン料理はこれとチューロスぐらいですかね(苦笑)。I feel like making Spanish food every now and then...and octopus stew and churros are about the only things I can make. Hoho!

たこシチューは以外にかんたんです。材料は:

①ねぎ、たこ、オーリブオイル、べイリーフ(2枚)、粉パプリカ、サーフロン(少々)、塩、コショウ、ニンニク
②白ワイン、貝殻スープ、トマト(4つ)
③ニンジン、キャベツ、ソーセージ、きのこ(何でもいいケンド、うちはだいたいシメジを入れてます。スペインにあるかどうかは分からんが。)
④パセリー、レモン汁

まずは、①をおなべに入れ、弱火でねぎがやや透明になるぐらい火を通します。次は②を加えて3~4時間煮込みます。③を入れ、40分煮込みます。最後にパセリーを入れ、混ぜます(うちは子供のシチューをパセリー抜きにしてますが、大人のほうには入れてます)。レモン汁は食べる直前にかけます。大人のほうだけにはチリフレーク(ほんの少し)も入れてます。

主人はいつも驚くが、子供はゴク普通たべます(アメリカに来てからはじめて作ったので、別に海外の料理に慣れてるとゆうのは全くありませんでした)。ご自分で作っては、いかがでしょうか?

Onions and bay leaves -- just some apples on my counter (there are no apples in this recipe)
 
This is the octopus I get imported from Spain via La Tienda: Pulpo en Aceite de Oliva by Conservas de Cambados 
 
スペインから輸入した蛸
Cook these with the onions, bay leaves, garlic, paprika and saffron until the onions start sweating. Then add wine, seafood broth, and four cut tomatoes and simmer, simmer, simmer
simmering for 4 hours
Then add carrots, cabbage, sausage and mushrooms and simmer for 40 more minutes.
 
All done -- this is a kid's portion over white rice
(For adults, I also add parsley and chili flakes) squirt some lemon juice on top and enjoy! ^_~


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1 comment:

  1. Looks yummy!!

    xx
    Mademoiselle Coconath
    http://mllecoconath.com

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